Valg af overvaagningskamera

Der er efterhånden kommet så mange forskellige typer af overvågningskamera, at det for mange kan være lidt af en jungle at finde rundt i hvilken model du skal vælge. Skal det være et dome kamera? Et IP kamera eller et overvågningskamera med indbygget harddisk? Mulighederne er mange og priserne spænder meget vidt. Men lad os se lidt på hvilke muligheder der er de mest almindelige her i Danmark i 2019.

Eksempel på valg af overvågningskamera

Overvågningskamera til hjemmet

Et sted hvor kameraovervågning er i kraftig vækst er inden for overvågning af hjemmet. Dette skyldes i store træk den kæmpe vækst vi ser inden for smart hjem, hvor rigtig mange danskere her i 2019 har bragt Google Home, Amazon Alexa eller en anden type af smarthøjtaler ind i hjemmet. Mange af dem som begynder at indkøbe disse højtalere vil gerne udvide deres sortimentet inden for smart homes og her er et oplagt valg et overvågningskamera som kan styres af disse enhender. Selvom det måske ikke altid er det mest brugbare syntes mange det er spændende at kunne åbne sin mobil når er ude, og se hvad resten af familien eller ens kæledyr laver inde i stuen eller køkkenet. Dem som køber denne type af kamera som kan betjenes af Google Home, er i det fleste tilfælde ganske almindelige danskere som bare godt kan lide teknologi. Ofte nogle som faktisk ikke har et reelt behov for overvågning, men mere synes det er en smart gimmick. Denne type af kamera er faldet kraftigt i pris over de senere år, og opløsningen er blevet forbedret en del. Nu kan du købe et fint kamera som optager i 4K til forholdsvis få penge.

Overvågningskamera til virksomheder

En helt andet segment, er virksomheds ejere som gerne vil beskytte fra indbrud eller sikre at alt er som det skal være i bygningen. Her er det mere vigtigt at sikkerheden er i top, at folk ikke kan få adgang til hvor dataene fra kameraene gemmes. Denne type kamera er som regel også mere stabilt og mindre afhænging af god belysning end de billigere kamera deres anvendes til overvågning af hjemmet. Eksempler på hvor denne type videokamera benyttes kunne være en fysisk smykkebutik, en lagerbygning til radio/tv eller i lobbyen på et hotel.

Overvågningskamera til butikker

I en rigtig stor del af butikker anvendes der også kamera, f.eks. er der i langt de fleste dagligvare butikker blevet opsat dome eller bullet kamera for at forhindre butikstyveri. Dette er ofte med til at reduceret antallet af stjålne vare med op til 80%, hvilket hurtigt kan gøre det til en god investering for butiksejeren at opsætte kameraovervågning i butikken.

Tilbud på overvågningskamera

Prisen på et overvågnings kamera svinger meget, så hvor finder man så lige de gode tilbud på et overvågningskamera? Typisk er det noget billigere at købe et kamera over nettet frem for i en fysisk butik. Er det blot et kamera til hjemmebrug, så hold øje med tilbud på overvågningskamera hos de større elektronik butikker som Elgiganten, Power og lignende steder. Står du ikke og skal bruge det nu og her, så plejer de ofte at køre med tilbud på denne type elektronik. Nogle af de mere populære modeller lige for tiden er: Caliper IP Kamera,
D-Link Vigilance Bullet og D-Link Vigilance sin både er temmelig effektive og prisvenlige.

Forskellen på dome kameraer og bullet kameraer

Hvor der før var en verden til forskelle på disse modeller, er kvaliteten på både dome og bullet kameraere efterhånden blevet så god at det ikke længere er et afgørende element for hvad du bør vælge.
Et dome kamera er de små kupler, som oftest er monteret i loftet i butikker eller udendørs på væggen. Et bullet kameraet der i mod, er typisk firkantet og aflangt og ikke helt så diskret som et dome kamera.
Når du skal vælge, så husk på at et bullet kamera typisk er mere skrøbeligt, og mere udsat over for hærværk. Fordelen ved et bullet kamera, er at de fleste bullet modeller kan zoome længere ind end et dome kamera kan, og kan optage i mørkere omgivelser.

Trådløse overvågningskameraer

De fleste af os hader ledninger. De er besværlige, grimme og så kan det være dyrt at få monteret nye ledninger. Derfor vælger flere af os at købe et trådløs overvågningskamera, når vi skal vælge et. Hermed slipper du for at trække en ledning for at forbinde det med hardiske, monitorere osv. Dog slipper du i de fleste tilfælde ikke for at skulle tilslutte kameraet til en strømkilde, du spare blot ledningen til hvor dataeene fra lensen vises eller gemmes. Det kan f.eks. være et IP kamera som du kan følge med i, via din smartphone eller tablet. Der sker rigtigt meget lige nu inden for overvågning, så det at vælge det rette overvågningskamera er ikke helt så nemt så det engang var.

Som du kan se, så er der masser af muligheder inden for ovevågningskamera. Derfor kan det ofte være en god ide at tale med en ekspert på områden inden du beslutter dig. Dette gælder især hvis det er tale om overvågning af dit hjem eller virksomhed. Her det er vigtigt at vide hvor lysfølsomt kameraet skal være, hvor sikkert det er, og hvor dataene gemmes. Der er også visse krav om hvordan disse gemte data håndteres, og hvor du lige må filme.

  Kameraovervågning.dk - Din specialist inden for overvågning og sikkerhed af hjemmet eller virksomheden.

  Kontakt

  • info@kameraovervaagning.dk
  • +45 475 696
  • Ved Stranden 21
   9000 Aalborg

  Nyhedsbrev

  Tilmeld dig vores nyhedsbrev
  Følg os på
  © 2023 kameraovervågning. All Rights Reserved.