5 gode grunde til at bruge kameraovervågning

Er din virksomhed nu også så godt beskyttet som den faktisk burde være? Ved du hvad der foregår, når du ikke selv er til stede og ser det på egen hånd? Som virksomhedsejer ønsker du jo at sikre at din investering er beskyttet bedst muligt.

På grund af deres tidlige og sene åbningstider, og undertiden korte bemanding – er steder som tankstationer, nærbutikker og spiritusforretninger desværre ofte udsat for mere kriminalitet og vold, hvilket er en voksende bekymring blandt mange af samfundets forsikringstagere. Andre virksomheder som restauranter, værtshuse og købmandsforretninger oplever et stigende antal fald-skader og lignende problemer. Et effektivt videoovervågningssystem vil være med til at forhindre butikstyveri og tyveri fra medarbejdere, og det kan også vise sig værdifuldt, når man forsøger at dokumentere forbrydelser og skadesanmeldelser fra kunder eller medarbejdere. Mange af de nyere digitale systemer giver dig mulighed for at se dine optagelser fra en smartphone, selv om du ikke er på stedet. I modsætning til en webshop, så er en fysisk butik jo ofte udsat for tyveri, røveri, hærværk og den slags. Læs mere om dette her.

ovrevågning af ens hjem

Så er kameraovervågning virkelig nødvendigt i en virksomhed som din? I langt de fleste tilfælde er svaret et stort JA. Her er grunden til det:

1. Videoovervågning afskrækker kriminalitet

At opklare en kriminel handling er en god ting, men at forhindre den helt fra at ske i første omgang er jo endnu bedre. En af fordelene ved at installere et professionelt videoovervågningssystem er, at alene det at have et system på plads ofte vil afskrække kriminalitet. Potentielle kriminelle vil se, at du har taget ekstra skridt til at beskytte din virksomhed og dens kunder – og de vil måske blive afskrækket fra at begå hærværk eller butikstyveri, fordi de ved, at du har mulighed for at fange dem på fersk gerning. En yderligere sikkerhedsforanstaltning er at placere en spotmonitor – typisk et kamera, der bruges til at overvåge et område realtime, som viser kunderne, når de kommer ind i din forretning. Når de ser sig selv på overvågning foran butikken, vil de være mindre tilbøjelige til at stjæle varer. Indendørs kameraer bør som minimum dække indgangene og kasseapparaterne. Ved kassen skal du kunne se både kunden og selve kassen. Et udvidet system skal dække alle gange i en butik eller alle siddepladser i en restaurant, samt dække hele bagsiden af huset hvis du vil være optimalt sikret.

2. Videoovervågning beskytter ydersiden af din forretning

Rådfør dig med, eller brug en professionel elektriker, når du installerer videoovervågningssystemer for at sikre, at du har tilstrækkelig dækning udenfor med et minimum af blinde vinkler. Som en tommelfingerregel bør alle ind- og udgange være dækket sammen med parkeringspladsen. Vær særlig omhyggelig med at dække baggyder, bagindgange og alle områder, hvor nogen vil forsøge at skjule sig. Det bør være en selvfølge, at bagindgange altid skal være aflåst. Bagindgange kan være et godt mål for kriminelle, der forsøger at få adgang til et pengeskab eller et baglokale, hvor der håndteres penge. De vil forsøge at komme ind, når nogen går ud for at tage skraldet ud, eller hvis de ser, at bagdøren er blevet holdt åben. Et videoovervågningssystem, der dækker bagindgangen, giver dig mulighed for at optage virksomhedens daglige ind- og udgange, men giver også medarbejderne mulighed for at sikre sig, at området er sikkert, før de åbner døren for at tage skraldet ud eller modtage leverancer. Det er utroligt så meget ekstra sikkerhed kameraovervågning til bidrage med.

Læs mere om kamera overvågning

3. Videoovervågning øger sikkerheden på parkeringspladsen

Kundetilfredshed har højeste prioritet for mange virksomhedsejere, men det betyder ikke meget, hvis kunderne og deres køretøjer ikke er sikre, når de så befinder sig på din ejendom. Medarbejdernes sikkerhed bør ikke være mindre vigtig, især hvis de skal gå til og fra deres køretøjer i mørke på ekstremt tidlige eller sene tidspunkter. Tilstrækkelig belysning og videoovervågning af parkeringsområder kan reducere indbrud i køretøjer og hærværk samt øge kundernes og medarbejdernes personlige sikkerhed, når de stiger ind og ud af deres biler.

4. Videoovervågning er et stærkt bevismateriale i forbindelse med injuriesager

Skader som følge af udskridning og fald er den hyppigste kilde til erstatningsansvar og tab af medarbejdere for mange. Mens mange, hvis ikke de fleste krav er legitime, kan nogle krav fra kunder og endda medarbejdere være svigagtige. Med et effektivt videoovervågningssystem er der mindre sandsynlighed for, at et falsk krav vil blive gennemført. Med et videoovervågningssystem bør det være standardpraksis at kontrollere videoen for det område, hvor hændelsen fandt sted, når du gennemfører din første undersøgelse af hændelsen. Når du indsender skadesanmeldelsen til et forsikringsselskab, skal du sørge for, at din forsikrings agent ved, at du har overvågningsoptagelser til rådighed. Gem og kopier som minimum 30 minutter af optagelsen både før og efter det angivne tidspunkt for hændelsen. En gennemgang af de yderligere optagelser kan være med til at fastslå årsagen til en hændelse og den retning, som dit erstatningsforsvar bør tage.

Her er et vigtigt tip: Selv hvis du ikke kan se noget på videoen, når du ser den, så bør du gemme den. Gem så meget af dagen som muligt. Kan du huske det gamle ordsprog: “Et billede siger mere end tusind ord”? I dette tilfælde kan en video af ingenting være tusindvis af ord værd! Svigagtige krav kan være dyre for din virksomhed, og du ønsker at udnytte ethvert forsvarsmiddel, du kan.

5. Videoovervågning kan reducere din forsikringspræmie

De daglige sikkerheds-, tyveriforebyggelses- og skadesforebyggelsesfordele ved en effektiv videoovervågning kan i mange tilfælde være med til at give dit en billigere forsikring. Både inden for forsikring af din butik, men også inden for privatforsikringer er der nogle gange penge af spare hvis du har et godt overvågningssystem. Så er du i forvejen ved at forhandle priser med dit forsikringsselskab, så prøv at bring det på banen og hør hvor meget du kan spare ved at opsætte kameraovervågning.

Det var 5 hurtige grund til hvorfor du bør overveje kameraovervågning, en trend som kun er stigende her i Danmark. Især med den kraftige stigning af smarthomes, ser vi også at flere og flere vælger at tilføje et eller flere overvågningskamera til deres smarthub.

  Kameraovervågning.dk - Din specialist inden for overvågning og sikkerhed af hjemmet eller virksomheden.

  Kontakt

  • info@kameraovervaagning.dk
  • +45 475 696
  • Ved Stranden 21
   9000 Aalborg

  Nyhedsbrev

  Tilmeld dig vores nyhedsbrev
  Følg os på
  © 2023 kameraovervågning. All Rights Reserved.