Videoovervågningaf hjemmet

Videoovervågning

Videoovervågning i butikker (eller ens hjem) kan være nyttigt, det er de fleste ikke kriminelle nok enige i.
Der er ingen tvivl om, at selvom man er kriminel, så har man formodentlig nok en form for respekt for videokameraer, da de, i langt de fleste tilfælde, er med til at fæle gerningsmanden grundet de meget detaljeret beviser. Når man har en gerningsmand på video, så er det ikke særlig svært at kunne bevise, hvem der har gjort det. Og når man har set vedkommende på video, så er det jo klart, hvem der står bag, og så er det jo bare med at finde vedkommende. Så videoovervågning er helt klart en af de mest effektive metoder til at forhindre kriminalitet.
Sikkerhedskamera og overvågning

Videoovervågning af din butik


Der er især mange butikker, der har valgt at overvåge området med videokameraer. Og det er nok fordi, at det er nogle af de steder, der oftest er udsat for tyverier. Der findes mange butikstyve rundt omkring i Danmark, og har man ikke overvågning i butikken, så er det nemt for en butikstyv at slippe godt fra det. Nogle af de store varehuse har både videoovervågning og folk til at overvåge alle kameraerne på en gang, så de kan fælde en butikstyv med det samme. Det er nok ikke muligt for de små butikker at gøre det på den måde. Over de senere år er der kommet mere fokus på kamera overvågning end nogensinde før.

Du kan læse meget mere her om kamera overvågning

Men man kan stadig fælde en butikstyv som lille butik, og være heldig til at få ham anholdt, hvis man har videoer af gerningsmanden. Det er langt sværere at finde frem til vedkommende, hvis man ingen beviser har overhovedet. Så som lille butik er det utrolig vigtigt at have kameraer installeret, da det både vil mindske risikoen for kriminalitet, og samtidig vil øge chancen for at finde personerne, hvis du endelig skulle være udsat for en kriminel handling. Og det er selvfølgelig langt mere vigtigt ved røverier end ved tyverier. De fleste kriminelle vil jo helst ikke fanges på kamera og netop derfor kan video overvågning være et godt værktøj til at holde dem væk med.


For ved et tyveri mister butikken nok noget tøj, elektronik, mad eller andre ting, der står på hylderne, hvorimod et røveri er langt mere alvorligt. Der bliver butiksmedarbejderne formodentlig truet til at skulle udlevere pengene i kassen, og det sker ofte med hjælp fra et våben. I disse tilfælde er det langt mere vigtigt at have videokameraer installeret, da det er meget voldsomme kriminelle handlinger, som kan forårsage slemme skader både fysisk og psykisk for de involveret parter. Og her er det nok de små butikker, der er mere ramte end de store varehuse. De store varehuse har ofte kun problemer med tyverier.

Så for guldsmedeforretninger, tankstationer, kiosker og lignende er det meget vigtigt at have videoovervågning, da de i langt flere tilfælde er udsat for denne form for kriminalitet. Og har man ikke video overvågning, så kan det altså blive meget svært for politiet at finde frem til gerningsmanden. Så hvis du vil øge dine chancer for at undgå denne form for røverier, og vil du gøre eftersøgningen meget nemmere, så gør dig selv den tjeneste at få installeret et eller flere videokameraer. På den måde er du også med til at øge sikkerheden for dine ansatte, da de vil blive udsat for disse røverier i langt mindre grad, hvis du har overvågningen i orden. Så har du ikke det endnu, så er det bestemt noget du bør undersøge nærmere. Kamera overvågninger for mange super vigtigt.

Det er bestemt ikke noget, man skal tage useriøst, da disse røverier mod mindre butikker bliver begået hver eneste dag i hele landet. Så selvom man måske ikke er blevet udsat for det endnu, så kan man jo aldrig vide, om din butik er den næste på listen. Det kommer til at koste dig nogle penge her og nu, men det er meget bedre at slippe de penge, end det er at skulle være skyld i ikke at kunne finde frem til en gerningsmand, som har skadet dig eller dine ansatte. Videoovervågning kan være løsning som bedst beskytter dit hjem eller din butik og er derfor en løsning som bør komme med i ens overvejelser når man skal sikre sin forretning eller bolig. Hvilken løsning du bør vælge kan være lidt besværligt, så se på nogle af de råd vi kommer med her på siden til videoovervågning af butik, eller kontakt os for mere hjælp.

Videoovervågning af hjemmet


Ens hjem er det sted hvor man bør føle sig mest sikker. Bare tanken om at der kan gå ubudte gæster rundt i ens hjem kan få det til at løbe koldt ned af ryggen på de fleste. Derfor ser vi også en stigning i antallet af personer som benytter sig af videoovervågning til hjemmet. Evt. i forbindelse med en app, så de konstant kan logge på og se om alt nu er som det skal være i hjemmet.
Typisk er det tale om mindre dyre kamera når det kommer til video overvågning af ens hjem, og langt færre end du feks. vil se i en butik. Mange vælger også at installere kamera overvågning i forbindelse med opsætning af smart homes, især fordi der efterhånden er kommet en lang række overvågningskamera som spiller rigtig godt sammen med andet udstyr inden for smarthomes.
videoovervågning af butik
Regler inden for videoovervågning på gaden og i private hjem

Hvilke regler er der inden for videoovervågning?


Reglerne for videoovervågning varierer fra land til land og er ofte reguleret både af privatlivslovgivning og specifikke love om overvågning. I EU, herunder Danmark, er videoovervågning reguleret af databeskyttelsesforordningen (GDPR), som har til formål at beskytte folks privatliv.

Her er nogle generelle principper for videoovervågning i EU:

Lovlig, rimelig og gennemsigtig behandling: Overvågning skal være lovlig, hvilket betyder, at der skal være en legitim grund til at gennemføre den. Det skal også være rimeligt, hvilket betyder, at det ikke må være overdrevet i forhold til formålet, og det skal være gennemsigtigt, hvilket betyder, at de personer, der bliver overvåget, skal informeres om det.

Formålsbegrænsning: Overvågningsdata må kun bruges til det formål, de blev indsamlet til. Hvis du for eksempel indsamler videoovervågning for at forhindre tyveri, kan du ikke bruge det til at overvåge medarbejdernes arbejdsindsats.

Dataminimering: Du skal kun indsamle den data, der er nødvendig for det angivne formål, og du skal kun opbevare den, så længe det er nødvendigt.

Nøjagtighed: Du skal sørge for, at de data, du indsamler, er korrekte og ajourførte.

Opbevaring: Du må kun opbevare data, så længe det er nødvendigt for det formål, de blev indsamlet til.

Integritet og fortrolighed: Du skal beskytte dataene mod uautoriseret eller ulovlig behandling og mod tab, destruktion eller beskadigelse.

Ansvarlighed: Du skal kunne demonstrere overholdelse af disse principper.

I Danmark er der også en specifik Lov om Videoovervågning, der dækker områder, som ikke er dækket af GDPR. For eksempel kræver det tilladelse fra Datatilsynet at foretage videoovervågning af offentligt tilgængelige steder.

Bemærk, at dette er en generel vejledning, og det er altid en god idé at konsultere en juridisk ekspert, hvis du overvejer at installere videoovervågning, for at sikre, at du overholder alle relevante love og regler.

Hvad skal man være opmærk på hvis man køber et videokamera til videoovervågning udendørs?

Når du køber et kamera til udendørs videoovervågning, er der mange vigtige faktorer, du skal overveje.

For det første skal du se på kameraets modstandsdygtighed over for vejret. Du skal sikre, at kameraet er designet til at klare udendørs forhold, herunder regn, sne, vind og ekstreme temperaturer. Kameraet skal have en IP-klassificering, der angiver, hvor modstandsdygtigt det er over for støv og vand.

Billedkvalitet er en anden kritisk faktor. Højere opløsning betyder bedre billedkvalitet, hvilket kan være nyttigt, hvis du nogensinde har brug for at identificere personer eller genstande i dine optagelser. Derudover kan funktioner som nattesyn og bredt synsfelt være værdifulde for at sikre, at du kan se alt, hvad der foregår, uanset tidspunktet på dagen.

Du skal også overveje, hvor og hvordan du vil gemme optagelserne. Nogle kameraer gemmer optagelserne på et SD-kort i kameraet, mens andre bruger skyopbevaring. Hver metode har sine fordele og ulemper, og det kan være værd at overveje, hvad der passer bedst til dine behov.

Det er også vigtigt at overveje kameraets netværksforbindelse. Nogle kameraer tilsluttes via Wi-Fi, mens andre kræver en kablet forbindelse. Hvis kameraet skal placeres et sted, hvor Wi-Fi-signalet er svagt, kan et kamera med kablet forbindelse være en bedre løsning.

Endelig skal du huske at overveje lovgivningen omkring videoovervågning i dit område. I mange jurisdiktioner er der specifikke regler og lovgivning, der regulerer brugen af videoovervågning, og du skal sørge for, at du overholder disse regler.

Så husk at gøre din forskning, og overvej alle disse faktorer, inden du træffer en endelig beslutning om at købe et kamera til udendørs videoovervågning. Hvis du er usikker, kan det være en god idé at rådføre sig med en professionel.
Kameraovervågning.dk - Din specialist inden for overvågning og sikkerhed af hjemmet eller virksomheden.

Kontakt

  • info@kameraovervaagning.dk
  • +45 475 696
  • Ved Stranden 21
    9000 Aalborg

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev
Følg os på
© 2023 kameraovervågning. All Rights Reserved.