Alarm systemer – spild af penge?

Vi har hørt fra flere der mener at alarm systemer faktisk er spild af penge og i mange tilfælde kan vi kun give dem ret. Det er heldigvis relativ få som bliver udsat for indbrug og høre man til største delen som undgår det er det jo lige præcis spild af penge. Og alligevel ikke. Der er stadig over 30% der oplever at få stjålet ting i deres hjem eller butik og langt de fleste af disse kunne være sluppet med et ordentligt alarm system. Tyvene vil jo helst arbejde i ro og fred, og er der derfor alt for meget larm pga. en alarm har de det med at liste af. Faktisk viser næsten alle undersøgelse at ser tyven at der er alarm på pladsen går de gerne uden om og finder et andet sted, så mener du stadig at alarm systemer er spild af penge? Så prøv at læs videre.

er et alarm system pengene værd?

Peter Jakobsen der forhandler brænde og briketter i Midtjylland, har igennem de sidste 2 år oplevet en del tyveri fra hans lager. Af og til skete der at porten blev brækket op og en lastbil kørt ind og fyldt med paller af træ briketter og brænde, og derefter højst sandsynligt kørt til udlandet og solgt til en forhandler der. Det var noget Peter kunne mærke på økonomien for til sidst ville forsikringerne ikke længere dække ham. Har havde ellers prøvet lidt af hvert alt lige fra vagthund til et lokalt vagtværn der kiggede forbi et par gange i løbet af natten. Hunden som han ellers var sikker på nok skulle hjælpe på problemer, sat og peb en morgen han kom, det viste sig så senere at der i løbet af natten var indbrud, og at tyvene havde brugt tåregas mod hunden. Vagtværnet hjalp heller ikke, da tyvene var inde og ude i løbet af kort tid.

Han investerede derfor i et top moderne alarm system med dertil hørende kameraovervågning til hele hans lager. Da det var tale om et ret stort område skulle der en del kameraer til, for at udgå blinde vinkler og få hele pladsen dækket ind da han ofte har flere hundrede paller træbriketter og bøgebrænde stående til tørring. Spørger man Peter, var det bestemt ikke spild af penge at få alarm systemer sat op. Siden de kom op har han ikke oplevet et eneste forsøg på indbrud, nu er der ikke længere nogle der render med hans brænde og træ briketter og han slipper også for at ligge søvnløs om natten og tænke på om der er nogle der lister rundt på hans grund.

Peter er ikke den eneste som har oplevet en langt større tryghed efter han har opsat alarm systemer, mange andre firmaer og private har haft lignende oplevelser hvor en simpel alarm eller overvågningskamera har kraftigt reduceret tyveri og indbrud. Høre du til størstedelen af den Danske befolkning som ikke oplever problemer indbrud og tyveri er det jo spild af penge, men skulle uheldet ske kan en alarm være en rigtig god investering. Hvor træls ville det ikke være at komme hjem til et tomt hus og opdage at alle ens værdigenstande var væk? Selvom forsikringen dækker det meste er der ofte stadig ting som aldrig helt kan erstattes, f.eks. din mors smykker, det gamle familie billede som den tip oldemor fik malet eller den frimærke samling du har brugt de sidste 10 år på at samle. Så hellere bruge lidt penge på at undgå at den slags sker.

Men er et alarm system pengene værd?

Om et alarmsystem er en god investering eller “spild af penge” afhænger af en række faktorer, herunder din livsstil, dit hjem og dit område. For nogle vil det bestemt ikke være pengene værd, mens det for andre er en investring som er tjent hjem igen inden for nogle få måneder.

Her er nogle fordele ved at have et alarmsystem:

 1. Afskrækkende effekt: Alarmsystemer kan virke afskrækkende på potentielle indbrudstyve. Hvis de ser, at dit hus har et alarmsystem, kan de beslutte sig for at gå efter et mindre beskyttet hus i stedet.
 2. Rabat på forsikringspræmier: Nogle forsikringsselskaber tilbyder rabatter på boligforsikring til husejere med et installeret alarmsystem. Dette kan hjælpe med at modvirke omkostningerne ved systemet.
 3. Øget sikkerhed: Hvis et indbrud skulle finde sted, kan alarmsystemet hurtigt alarmere dig, dit sikkerhedsselskab og i nogle tilfælde politiet. Dette kan hjælpe med at minimere skader og tab.
 4. Fred i sindet: Viden om, at dit hjem er beskyttet, kan give dig ro i sindet, især når du er væk hjemmefra.

Nogle ulemper eller omkostninger ved at have et alarmsystem kan inkludere:

 1. Falske alarmer: Alarmsystemer kan udløses ved en fejl, hvilket kan føre til unødvendig stress og potentielle gebyrer fra dit lokale politi.
 2. Installation og vedligeholdelsesomkostninger: Alarmsystemer kan være dyre at installere og vedligeholde. Du skal også muligvis betale et månedligt gebyr til et sikkerhedsselskab.
 3. Kontraktlige forpligtelser: Nogle sikkerhedsselskaber kræver, at du binder dig til en længerevarende kontrakt. Hvis du ikke længere ønsker tjenesten, skal du muligvis betale en høj straf for at komme ud af kontrakten.

Generelt set kan et alarmsystem være en god investering, hvis du bor i et område med høj kriminalitet, eller hvis du ofte er væk hjemmefra. Hvis du dog bor i et område med lav kriminalitet og er hjemme det meste af tiden, kan omkostningerne ved et alarmsystem være sværere at retfærdiggøre. Det er en god idé at undersøge og sammenligne forskellige systemer og priser, før du tager en endelig beslutning.

  Kameraovervågning.dk - Din specialist inden for overvågning og sikkerhed af hjemmet eller virksomheden.

  Kontakt

  • info@kameraovervaagning.dk
  • +45 475 696
  • Ved Stranden 21
   9000 Aalborg

  Nyhedsbrev

  Tilmeld dig vores nyhedsbrev
  Følg os på
  © 2023 kameraovervågning. All Rights Reserved.