Videoovervågning

Videoovervågning i butikker kan være nyttigt

Der er ingen tvivl om, at selvom man er kriminel, så har man formodentlig nok en form for respekt for videokameraer, da de, i langt de fleste tilfælde, er med til at fæle gerningsmanden grundet de meget detaljeret beviser. Når man har en gerningsmand på video, så er det ikke særlig svært at kunne bevise, hvem der har gjort det. Og når man har set vedkommende på video, så er det jo klart, hvem der står bag, og så er det jo bare med at finde vedkommende. Så videoovervågning er helt klart en af de mest effektive metoder til at forhindre kriminalitet.

Der er især mange butikker, der har valgt at overvåge området med videokameraer. Og det er nok fordi, at det er nogle af de steder, der oftest er udsat for tyverier. Der findes mange butikstyve rundt omkring i Danmark, og har man ikke overvågning i butikken, så er det nemt for en butikstyv at slippe godt fra det. Nogle af de store varehuse har både videoovervågning og folk til at overvåge alle kameraerne på en gang, så de kan fælde en butikstyv med det samme. Det er nok ikke muligt for de små butikker at gøre det på den måde. Over de senere år er der kommet mere fokus på kamera overvågning end nogensinde før.

Du kan læse meget mere her om kamera overvågning

Men man kan stadig fælde en butikstyv som lille butik, og være heldig til at få ham anholdt, hvis man har videoer af gerningsmanden. Det er langt sværere at finde frem til vedkommende, hvis man ingen beviser har overhovedet. Så som lille butik er det utrolig vigtigt at have kameraer installeret, da det både vil mindske risikoen for kriminalitet, og samtidig vil øge chancen for at finde personerne, hvis du endelig skulle være udsat for en kriminel handling. Og det er selvfølgelig langt mere vigtigt ved røverier end ved tyverier. De fleste kriminelle vil jo helst ikke fanges på kamera og netop derfor kan video overvågning være et godt værktøj til at holde dem væk med.

Videoovervågning eller kameraovervågning til private - hvad skal man vælge og hvad koster det?

For ved et tyveri mister butikken nok noget tøj, elektronik, mad eller andre ting, der står på hylderne, hvorimod et røveri er langt mere alvorligt. Der bliver butiksmedarbejderne formodentlig truet til at skulle udlevere pengene i kassen, og det sker ofte med hjælp fra et våben. I disse tilfælde er det langt mere vigtigt at have videokameraer installeret, da det er meget voldsomme kriminelle handlinger, som kan forårsage slemme skader både fysisk og psykisk for de involveret parter. Og her er det nok de små butikker, der er mere ramte end de store varehuse. De store varehuse har ofte kun problemer med tyverier.

Så for guldsmedeforretninger, tankstationer, kiosker og lignende er det meget vigtigt at have videoovervågning, da de i langt flere tilfælde er udsat for denne form for kriminalitet. Og har man ikke video overvågning, så kan det altså blive meget svært for politiet at finde frem til gerningsmanden. Så hvis du vil øge dine chancer for at undgå denne form for røverier, og vil du gøre eftersøgningen meget nemmere, så gør dig selv den tjeneste at få installeret et eller flere videokameraer. På den måde er du også med til at øge sikkerheden for dine ansatte, da de vil blive udsat for disse røverier i langt mindre grad, hvis du har overvågningen i orden. Så har du ikke det endnu, så er det bestemt noget du bør undersøge nærmere. Kamera overvågninger for mange super vigtigt.

Det er bestemt ikke noget, man skal tage useriøst, da disse røverier mod mindre butikker bliver begået hver eneste dag i hele landet. Så selvom man måske ikke er blevet udsat for det endnu, så kan man jo aldrig vide, om din butik er den næste på listen. Det kommer til at koste dig nogle penge her og nu, men det er meget bedre at slippe de penge, end det er at skulle være skyld i ikke at kunne finde frem til en gerningsmand, som har skadet dig eller dine ansatte. Videoovervågning kan være løsning som bedst beskytter dit hjem eller din butik og er derfor en løsning som bør komme med i ens overvejelser når man skal sikre sin forretning eller bolig.