Stor stigning i antallet af kamera til privat overvågning

I takt med at vores hjem bliver mere og mere smart ser vi en kraftig stigning i salget af gadgets til den slags. I takt med at der kommer flere og flere kamera som kan styres af Smarthub, Alexa, Google Home og lignede system er disse enheder blevet utrolig populære her i Danmark. Lad os se lidt nærmere på nogle af de muligheder der er inden for kameraovervågning og smarthjem.

Styring via Google Home

Et af de aller mest populære system til styring af sit hjem er Google Home. De fleste af os har sikkert prøvet at lege lidt med den lille Google Home Mini, hvor du skal give kommandoer eller spørgsmål til en Google Assistent som så forsøger at hjælpe dig så godt den kan. F.eks. ved at stille den spørgsmål som “hvad er klokken”, “hvor langt er der til Netto”, “Find webdesign firma i Aalborg” og den slags. Eller kommandoer som “sluk lyset”, “Afspil Volbeat via spotify” osv.
I løbet af de sidste par år er der kommer en del kamera som eksempelvis Nest kamera der via Google Home App kan betjenes. F.eks. med kommandoer som Stream Kamera 1 til TV.

Da så stor en del af danskere allerede har Google Home eller Google Assistant tilknyttet, er det jo oplagt at købe forskellige former for teknisk udstyr der kan kobles der på, og her er overvågnings kamera bestemt en af favoritterne.

smarthjem kamera - webdesign og online marketing på denne webshop

Bevægelses sensorer og ansigt genkendelse

Går man et skridt eller 2 op fra Google Home er der pludselig endnu flere mulighed for ting du kan lave med dit overvågningskamera. Det kan være programmerbare systemer som Samsung Smartthings eller HomeSeeker, hvor du kan programmere dit kamera til at vises på en Google Nest eller anden skærm hvis der er bevægelse på det. Eller koble det samme med en ansigtsgenkendelse tjeneste og så programmere systemet til at åbne døren, eller afspille et bestemt stykke musik, når den genkender dig på kameraet. Disse små features er især brugbare på f.eks. de smarte Nest ringeklokker med indbygget kamera i.

Alle disse nye muligheder har gjort at mange flere er blevet interesseret i at købe et overvågnings kamera til deres smarthome, og samtidig er der kommet en hel del nye producenter på markedet, hvilket også har presset prisen på overvågningskamera til privatbrug en del ned.
Dette betyder at det nu er endnu mere risikabelt at være indbrudstyv, da chancen for at blive fanget på kamera nu er betydelig større end for blot 2 år siden.
Men hvilket overvågningskamera skal du så vælge, hvis du gerne vil i gang med overvågning af dit hjem? Det ser vi lidt nærmere på her i næste artikel som kommer snart. Find alt dit smarthome udstyr online i forskellige webshop frem for at købe lokalt. Der kan være rigtig mange penge at spare ved at gøre det på den måde. Priserne er nogle gange op til 3 gange så høje i de mindre lokale butikker.

Kamera til overvågning af hjemmet - privat