Alarm systemer – spild af penge?

Vi har hørt fra flere der mener at alarm systemer faktisk er spild af penge og i mange tilfælde kan vi kun give dem ret. Det er heldigvis relativ få som bliver udsat for indbrug og høre man til største delen som undgår det er det jo lige præcis spild af penge. Og alligevel ikke. Der er stadig over 30% der oplever at få stjålet ting i deres hjem eller butik og langt de fleste af disse kunne være sluppet med et ordentligt alarm system. Tyvene vil jo helst arbejde i ro og fred, og er der derfor alt for meget larm pga. en alarm har de det med at liste af. Faktisk viser næsten alle undersøgelse at ser tyven at der er alarm på pladsen går de gerne uden om og finder et andet sted, så mener du stadig at alarm systemer er spild af penge? Så prøv at læs videre.

Læs mere: Sådan bruger du videoovervågning til sikring af container

Case: brug af alarm systemer

Peter Jakobsen der forhandler brænde og briketter i Midtjylland, har igennem de sidste 2 år oplevet en del tyveri fra hans lager. Af og til skete der at porten blev brækket op og en lastbil kørt ind og fyldt med paller af træ briketter og brænde, og derefter højst sandsynligt kørt til udlandet og solgt til en forhandler der. Det var noget Peter kunne mærke på økonomien for til sidst ville forsikringerne ikke længere dække ham. Har havde ellers prøvet lidt af hvert alt lige fra vagthund til et lokalt vagtværn der kiggede forbi et par gange i løbet af natten. Hunden som han ellers var sikker på nok skulle hjælpe på problemer, sat og peb en morgen han kom, det viste sig så senere at der i løbet af natten var indbrud, og at tyvene havde brugt tåregas mod hunden. Vagtværnet hjalp heller ikke, da tyvene var inde og ude i løbet af kort tid.

Næste trin

Han investerede derfor i et top moderne alarm system med dertil hørende kameraovervågning til hele hans lager. Da det var tale om et ret stort område skulle der en del kameraer til, for at udgå blinde vinkler og få hele pladsen dækket ind da han ofte har flere hundrede paller træbriketter og bøgebrænde stående til tørring. Spørger man Peter, var det bestemt ikke spild af penge at få alarm systemer sat op. Siden de kom op har han ikke oplevet et eneste forsøg på indbrud, nu er der ikke længere nogle der render med hans brænde og træ briketter og han slipper også for at ligge søvnløs om natten og tænke på om der er nogle der lister rundt på hans grund.

Peter er ikke den eneste som har oplevet en langt større tryghed efter han har opsat alarm systemer, mange andre firmaer og private har haft lignende oplevelser hvor en simpel alarm eller overvågningskamera har kraftigt reduceret tyveri og indbrud. Høre du til størstedelen af den Danske befolkning som ikke oplever problemer indbrud og tyveri er det jo spild af penge, men skulle uheldet ske kan en alarm være en rigtig god investering. Hvor træls ville det ikke være at komme hjem til et tomt hus og opdage at alle ens værdigenstande var væk? Selvom forsikringen dækker det meste er der ofte stadig ting som aldrig helt kan erstattes, f.eks. din mors smykker, det gamle familie billede som den tip oldemor fik malet eller den frimærke samling du har brugt de sidste 10 år på at samle. Så hellere bruge lidt penge på at undgå at den slags sker.